نوشته شده توسط : نینی مایند

مرده زایی به مرگ یا از دست دادن نوزاد، قبل یا در حین زایمان گفته می شود. زایمان بچه مرده، یک واقعیت غم انگیز برای تمام خانواده‎هاست. این اتفاق آسیب جدی به سلامت و رفاه خانواده ها وارد می‌کند. امروزه مراقبت‌های دوران بارداری پیشرفت‌های زیادی کرده است.

اما با این وجود، زایمان بچه مرده همچنان اتفاق می‌افتد و برخی از آن ها نیز غیر قابل توضیح است. هم مرده زایی و هم سقط جنین از دست دادن بارداری را توصیف می‌کنند. اما، بر اساس زمان وقوع متفاوت هستند. مرده زایی در خانواده ها از هر نژاد، قومیت و در هر سنی رخ می‌دهد. با این حال می توان گفت زایمان بچه مرده در میان گروه های خاصی از افراد بیشتر اتفاق می‌افتد. 

 منبع: مرده زایی | علت و پیشگیری از زایمان بچه مرده

مرده زایی چیست

مرده زایی زمانی است که جنین بعد از هفته بیستم بارداری مادر می‌میرد. جنین ممکن است هفته ها یا ساعاتی قبل از زایمان در رحم مادر مرده باشد. به ندرت ممکن است جنینی در حین زایمان بمیرد. این اتفاق به عنوان مرده‌زایی زودرس، مرده‌زایی دیر هنگام یا مرده‌زایی دوره ای طبقه بندی می شود:

  • مرده‌زایی زودهنگام: جنین بین 20 تا 27 هفتگی می میرد
  • مرده‌زایی دیر هنگام: جنین بین 28 تا 36 هفتگی می میرد
  • مرده زایی دوره ای: جنین در هفته 37 یا بعد از آن می میرد.

مرده زایی ممکن است در بین تمامی افراد رخ دهد. اما درصد آن در بین گروهی خاص از افراد بیشتر است که در ادامه به برخی از رایج ترین آن ها اشاره کرده ایم.

  • نژاد سیاه پوست
  • زنانی که 35 سال یا بیشتر دارند
  • سیگار یا مواد مخدر دیگر مصرف می کنند.
  • شرایط پزشکی مانند فشار خون بالا یا دیابت دارند
  • حاملگی چند قلو دارند

علل مرده زایی چیست

دلیل مرده زایی نه تنها برای پزشکان، بلکه برای والدین برای کمک به روند سوگواری حیاتی است. علت همیشه مشخص نیست (از هر 3 مرده زایی، 1 مورد قابل توضیح نمی‌باشد). اما رایج‎ترین علل به شرح زیر هستند.

1_ (مشکلات جفت یا بند ناف): جفت شما عضوی است که در دوران بارداری، رحم شما را می پوشاند. از طریق آن و بند ناف، جنین خون، اکسیژن و مواد مغذی دریافت می کند. بنابراین هرگونه مشکل در جفت یا بند ناف شما باعث می شود جنین به خوبی رشد نکند.

2_ (پره اکلامپسی): پره اکلامپسی، فشار خون و تورم است که اغلب در اواخر بارداری اتفاق می افتد. اگر دچار پره اکلامپسی هستید، دوبرابر بیشتر در معرض خطر جدا شدن جفت یا مرده زایی قرار دارید.

3_ (لوپوس): فرد مبتلا به لوپوس، در خطر مرده زایی قرار دارد.

4_ (ضربه): ضربه هایی مانند تصادف با ماشین می تواند منجر به مرده زایی شوند.

سایر علت های مرده زایی

شرایط پزشکی فرد باردار و بیماری های دیگری که دارد، گاهی می تواند منجر به مرده زایی شود. بیماری هایی مانند: دیابت، بیماری قلبی، تیروئید ،عفونت های ویروسی یا باکتریایی و… .

از طرفی سبک زندگی شما تأثیر بسزایی دارد. اگر از مواد مخدر، الکل و… استفاده می کنید، احتمال مرده زایی بیشتر است.

همچنین 1 یا چند نقص مادر زادی، علت حدود 25 درصد از مرده زایی ها می باشد. نقایص مادر زادی به ندرت، بدون معاینه کامل جنین از جمله کالبد شکافی کشف می شود.

عفونت نیز از دلایل دیگر می باشد. بین هفته 24 تا 27، عفونت ممکن است موجب مرگ جنین شود. معمولا عفونت های باکتریایی که امکان وارد شدن از واژن به رحم شما را دارند. برخی از عفونت ها تا زمانی که عوارض جدی ایجاد نمی کنند، مورد توجه قرار نمی گیرند.

جلوگیری از مرده زایی

نمی توان از تمام مرده زایی ها جلوگیری کرد، اما مواردی وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر انجام دهید. در ادامه سه اقدام موثر را شرح داده‌ایم.

1_ سیگار نکشیدن: پرهیز از الکل و مواد مخدر در دوران بارداری، می توانند به طور جدی بر سلامت رشد کودک شما تأثیر بگذارند. همچنین خطر سقط جنین و مرده زایی را کاهش می دهند. برای آشنایی با تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری کلیک کنید.

2_ بعد از 28 هفته به پشت نخوابید: اگر به پشت بیدار شده اید نگران نباشید. فقط قبل از اینکه دوباره بخوابید به پهلو بچرخید.

3_ در تمام قرارهای پزشکی قبل از زایمان شرکت کنید: نوبت هایی که دارید کمک می کند تا ماماها و پزشکان شما بتوانند رشد و سلامت کودک شما را کنترل کنند. مصرف اسید فولیک و واکسن های دوره بارداری از مواردی هستند که پزشکان باید برای شما در نظر بگیرند.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم

اگر متوجه تغییراتی در بارداری خود شده اید، بلافاصله به پزشکتان مراجعه کنید و به هیچ وجه تا روز بعد منتظر نمانید. برخی از نشانه ها وجود دارد که اگر تجربه کرده اید بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنید. این نشانه ها به شرح زیر هستند.

  • فکر می کنید کودک شما از حرکت ایستاده یا حرکتی متفاوت یا کمتر از حد معمول دارد
  • درد یا گرفتگی شدید در شکم یا پشت خود دارید
  • ضربه محکمی به شکم تان وارد کرده اید.
  • خونریزی یا ترشحات بیش از حد طبیعی از واژن دارید
  • احساس سرگیجه دارید. تغییراتی در بینایی احساس می کنید. سردرد های شدید و طولانی مدت دارید
  • صورت، پاها یا دستان شما به طور ناگهانی متورم می شود. ورم دردناک در پاهای خود دارید
  • تهوع و استفراغ شدید و مداوم دارید که بر روی خوردن و نوشیدن شما تأثیر می گذارد.

برای دریافت مشاوره در زمینه زایمان بچه مرده می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

 

تفاوت بین مرده زایی و سقط جنین چیست؟

مرده زایی از دست دادن جنین بعد از هفته بیستم بارداری است. سقط جنین قبل از هفته بیستم اتفاق می افتد.

 

مرده زایی چیست؟

مرده زایی زمانی اتفاق می افتد که جنین بعد از هفته بیستم بارداری مادر می میرد.

 

بعد از به دنیا آوردن نوزاد مرده چه اتفاقی می افتد؟

شما می توانید کودک خود را در آغوش بگیرید و تا زمانی که لازم است با او وقت بگذرانید. شاید ناراحت کننده به نظر رسد اما می تواند در روند سوگواری تان کمک کننده باشد.



:: برچسب‌ها: مرده زایی | علت و پیشگیری از زایمان بچه مرده ,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

هموفیلی در اثر یک جهش یا تغییر در یکی از ژن‌ها ایجاد می‌شود. این جهش می‌تواند مانع از عملکرد صحیح پروتئین لخته کننده شود و یا به طور کلی از بین برود. افراد مبتلا به هموفیلی شدید، دچار خونریزی‌هایی می‌شوند که زندگی آن ها را تهدید می‌کند. این افراد ممکن است تا آخر عمر به درمان پزشکی نیاز داشته باشند.

شاید هموفیلی درمان صد درصدی نداشته باشد، اما کارهای زیادی وجود دارد که می توانید برای مدیریت تأثیر این بیماری بر کیفیت زندگی‌تان انجام دهید. اما قبل از هر کاری باید با این بیماری، علائم و عوارض آن آشنا شوید. در ادامه مقاله علائم، انواع و درمان هموفیلی را توضیح داده‌ایم.

منبع: هموفیلی چیست | انواع و درمان بیماری هموفیلی

بیماری هموفیلی چیست

هموفیلی یک اختلال خونی نادر و ژنتیکی است. زمانی رخ می‌دهد که افراد مقدار طبیعی فاکتورهای انعقادی خون را نداشته باشند (فاکتورهای انعقادی به لخته شدن خون کمک می‌کنند). بنابراین زمانی که خون لخته نمی‌شود، افزایش خطر خونریزی و کبودی مکرر بالا می‌رود.

این اختلال معمولا نوزادان پسر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به ندرت در نوزادان دختر اتفاق می‌افتد. انواع مختلفی از این اختلال وجود دارد. ممکن است شدید، متوسط یا خفیف بر اساس میزان فاکتور لخته شدن خون شما باشد.

انواع هموفیلی

نوع A: شایع‌ترین نوع هموفیلی است. زمانی اتفاق می‌افتد که سطح فاکتور انعقادی 8 پایین باشد. تخمین زده شده که از هر صد هزار نفر، ده نفر به هموفیلی نوع A مبتلا می‌شوند. افراد مبتلا به این نوع هموفیلی، اغلب خونریزی های خود به خودی و بدون دلیل مشخص دارند.

نوع B: زمانی رخ می‌دهد که فاکتور انعقادی 9 پایین باشد. این نوع هموفیلی موجب می شود برای مدت طولانی خونریزی داشته باشید.

نوع C: به عنوان کمبود فاکتور انعقادی 11 شناخته می‌شود. این هموفیلی بسیار نادر است. کسانی که به این نوع هموفیلی مبتلا هستند ممکن است خونریزی غیرمعمول داشته باشند، اما فقط پس از جراحی یا جراحات بزرگ.

علائم هموفیلی

علائم هموفیلی بسته به سطح فاکتورهای انعقادی شما متفاوت است. اگر سطح فاکتور انعقادی به میزان خفیفی کاهش پیدا کند، ممکن است فقط پس از جراحی یا تروما خونریزی کنید. اما اگر این میزان شدید باشد، بدون هیچ دلیلی امکان خونریزی وجود دارد.

برای مثال، یک برآمدگی ساده روی سر می تواند برای افرادی که مبتلا به هموفیلی شدید هستند، موجب خونریزی مغز شود. این وضعیت به ندرت اتفاق میفتد اما یکی از جدی ترین عوارضی ممکن است.

علائم خونریزی بدون دلیل مشخص عبارتند از:

  • خونریزی غیر قابل توضیح و بیش از حد نرمال پس از بریدگی ها، جراحات و کارهای دندانپزشکی
  • خونریزی غیر معمول پس از واکسیناسیون
  • خون در ادرار یا مدفوع
  • خونریزی بینی بدون علت شناخته شده

نشانه های هموفیلی عبارتند از:

  • سردرد طولانی و دردناک
  • استفراغ مکرر
  • خواب آلودگی یا بی حالی
  • دوربینی
  • ضعف، تشنج
  • کبودی های بزرگ و عمیق
  • درد، تورم یا گرفتگی در مفاصل

علائم هموفیلی در نوزادان و کودکان

برخی از نوزادان در بدو تولد به دلیل خونریزی بیش از حد معمول پس از ختنه، بیماری شان تشخیص داده می شود. در موارد دیگر، کودکان چند ماه بعد علائم خود را نشان می دهند. علائم رایج در کودکان به شرح زیر است.

1️⃣ ( خونریزی): نوزادان و کودکان ممکن است پس از صدمات جزئی، مانند ضربه زدن دهان خود به اسباب بازی از دهان خونریزی داشته باشند.

2️⃣ (توده های متورم روی سر): نوزادان و کودکانی که مبتلا به این بیماری هستند و سر خود را به جایی می زنند، اغلب تورم مشخصی روی سرشان ایجاد می شود.

3️⃣ (گیجی، تحریک پذیری یا امتناع از خزیدن و راه رفتن): این علائم ممکن است در صورتی رخ دهد که آن ها خونریزی داخلی در مفصل و ماهیچه داشته باشند.

4️⃣ (هماتوم): هماتوم توده ای از خون انباشته شده است که زیر پوست نوزادان جمع می شود. این اتفاق ممکن است پس از تزریقات رخ دهد.

علت ابتلا به هموفیلی چیست؟

فاکتورهای انعقادی، پروتئین هایی در خون هستند که با سلول هایی به نام پلاکت کار می کنند تا لخته ایجاد کنند و خونریزی را بند بیاورند. هموفیلی زمانی اتفاق می افتد که یک فاکتور لخته کننده وجود نداشته باشد یا سطح فاکتور انعقادی پایین باشد.

این بیماری معمولا ارثی است، یعنی فرد با این اختلال (مادر زادی) متولد می شود. در رایج ترین نوع هموفیلی، ژن معیوب روی کروموزوم X قرار دارد. (هر فردی دو کروموزوم جنسی دارد که از هر والد به ارث برده است. یعنی زنان یک کروموزوم X را از مادر و یک کروموزوم X را از پدر به ارث می برند. مردان یک کروموزوم X را از مادر و یک کروموزوم Y را از پدر به ارث می برند). این بدان معنا است که هموفیلی تقریبا همیشه در پسران اتفاق می افتد و از طریق یکی از ژن های مادر، از مادر به پسر منتقل می شود.

عوارض بیماری هموفیلی

  • خونریزی داخلی عمیق: به طور عمیق در عضله رخ می دهد و می تواند موجب تورم اندام شود. تورم ممکن است به اعصاب فشار وارد کند و منجر به بی حسی یا درد شود.
  • خونریزی در گلو یا گردن: بر توانایی تنفس فرد تأثیر مخربی دارد.
  • آسیب به مفاصل: خونریزی داخلی به مفاصل فشار وارد می کند و موجب درد شدید خواهد شد. اگر خونریزی داخلی مکرر اتفاق بیفتد و درمان نشود، در نهایت موجب آرتریت یا درد مفاصل می‌شود.
  • خونریزی در سر و گاهی اوقات در مغز که می‌تواند باعث مشکلات طولانی مدت مانند تشنج و فلج شود. اگر خونریزی مغزی متوقف نشود، احتمال مرگ بسیار زیاد می باشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری های مادرزادی می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

باتوجه به علائم گفته شده در متن مقاله، اگر شما یا نوزادتان به این علائم مشکوک هستید یا یک فرد مبتلا به این بیماری در خانواده دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

آیا امکان پیشگیری از هموفیلی وجود دارد؟

خیر. اما اگر شما خودتان هموفیلی دارید و از این موضوع مطلع هستید قبل از بارداری پزشک شما آزمایش ژنتیک را توصیه می کند تا درصد اینکه این بیماری را به فرزندتان منتقل می کنید یا خیر مشخص شود.

علائم هموفیلی چه چیزهایی است؟

مهم ترین و رایج ترین علائم این بیماری، خونریزی و کبودی غیر معمول و زیاد است.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: هموفیلی چیست | انواع و درمان بیماری هموفیلی



:: برچسب‌ها: هموفیلی چیست | انواع و درمان بیماری هموفیلی ,
:: بازدید از این مطلب : 193
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال کدام ورزش‌ها می‌باشند؟ ورزش کردن از اقدامات موثر برای درمان کودکان بیش فعال است و در واقع یک امر ضروری برای آن‌ها می‌باشد. کودکان بیش فعال با ورزش کردن، می‌توانند انرژی خود را تخلیه کنند و بر روی حرکات‌شان کنترل بیشتری داشته باشند. همینطور ورزش کردن سبب کاهش استرس و افزایش انگیزه در آن‌ها می‌شود. برای کودکان بیش فعال در جهت تعدیل انتقال دهنده‌های عصبی، استفاده از داروهای محرک همچون ریتالین تجویز می‌شود اما لازم است بدانید که ورزش کردن به راحتی می‌تواند جایگزین درمان دارویی باشد. در ادامه قصد داریم به ورزش‌های مناسب برای کودکان بیش فعال بپردازیم.

منبع: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال

فواید ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، ورزش کردن در کودکان بیش فعال اثراتی مشابه با درمان دارویی دارد که در ادامه آن‌ها را آورده‌ایم. قبل از آگاهی از ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال حتما درباره فواید آن بخوانید.

  • ورزش کردن سبب افزایش جریان خون در مغز می‌شود و در نتیجه استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد.
  • ورزش منظم در کودکان بیش فعال سبب رشد مغز می‌گردد.
  • ترشح انتقال دهنده‌های عصبی در مغز، سبب افزایش تمرکز در کودکان می‌شود؛ ورزش کردن باعث ترشح یکی از این انتقال دهنده‌های عصبی با نام دوپامین می‌گردد.
  • کودکان بیش فعال دارای انرژی زیادی هستند که می‌توانند بخشی از آن را از طریق ورزش کردن تخلیه کنند.
  • ورزش کردن سبب تقویت عروق خونی در کودکان بیش فعال می‌شود و آن‌ها راحت‌تر می‌توانند فرآیند تمرکز و تقکر را انجام دهند.
  • کودکان بیش فعال می‌توانند به واسطه ورزش کردن شادی و نشاط بیشتری را تجربه کنند و همینطور در جهت سلامتی جسمانی خود قدم بردارند.

همینطور لازم است اشاره کنیم که ورزش کردن سبب افزایش اثربخشی داروهای بیش فعالی نیز می‌گردد. با آگاهی از ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال روند بهبودی آن ها را سرعت ببخشید.

ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال

ورزش‌های متنوعی وجود دارد که کودکان بیش فعال می‌توانند به آن بپردازند؛ اما برخی از ورزش‌ها برای کودکان بیش فعال مناسب‌تر است. در ادامه به رایج ترین ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال اشاره کرده‌ایم.

1️⃣ فوتبال

اغلب کودکان به ورزش فوتبال علاقه‌مند هستند که بازی کردن آن می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف، تقویت کارکرد قلب و عروق و … شود. خوشبختانه فوتبال از جمله ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال است.

جالب است بدانید افرادی که روزانه فوتبال بازی می‌کنند، افرادی شاد و پرانرژی هستند. این ورزش از بالا رفتن فشار و قند خون نیز جلوگیری می‌کند و سبب حفظ سلامت جسمانی بدن می‌گردد.

2️⃣ شنا از ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال

شنا کردن از دیگر ورزش‌های مناسب برای کودکان بیش فعال است. شنا کردن سبب تقویت اندام‌ها و همینطور عضلات بدن می‌شود و در جهت حفظ استخوان بندی کودکان موثر است.

همینطور شنا کردن سبب بهبود تنفس، افزایش حجم ریه‌ها، منظم کردن الگوی خواب، افزایش اعتماد به نفس، تقویت حس استقلال و … نیز می‌شود.

لازم است اشاره کنیم محققان بر این عقیده هستند که ورزش شنا علائم بیش فعالی را نیز در کودکان مبتلا به این اختلال کاهش می‌دهد. اگر فرزند شما از شنا کردن و آب می‌ترسد، سعی کنید با دریافت مشاوره روانشناسی و استفاده از راهکارهای موثر همچون غلبه بر ترس با آب تنی در زیر دوش به او کمک کنید تا بر ترس خود غلبه کند.

3️⃣ جودو

جودو سبب افزایش آمادگی جسمانی فرد می‌گردد و افزایش انعطاف پذیری و قدرت بدنی را به دنبال دارد. همینطور مقاومت دستگاه قلبی و عروقی در کودکانی که ورزش جودو انجام می‌دهند، افزایش پیدا می‌کند. بنابراین جودو جزو ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال است.

انجام ورزش جودو به صورت منظم و روزانه، سبب افزایش قدرت تمرکز و حافطه در کودکان بیش فعال می‌گردد و در واقع آن‌ها می‌توانند راحت‌تر از گذشته فعالیت‌های روازنه خود را انجام دهند. از دیگر مزیت‌های ورزش جودو این است که به ورزشکاران آموزش داده می‌شود تا به واسطه تمرین ذهنی بر فشارها و مشکلات زندگی غلبه کنند. بنابراین کودکان بیش فعال می‌توانند با انجام ورزش جودو در کودکی به درمان بیش فعالی خود کمک کنند و یاد بگیرند در بزرگسالی بهتر زندگی کنند.

4️⃣ کاراته از ورزش های مناسب کودکان برای بیش فعال

از دیگر ورزش‌های مناسب برای کودکان بیش فعال که کمک می‌کنند کنترل بیشتری بر روی کارها و انرژی خود داشته باشند، کاراته است. کودکان بیش فعال با ورزش کاراته خودکنترلی و خود تنظیمی را می‌آموزند؛ به این معنی که آن‌ها باید در ابتدای حرکت‌ها، به استاد خود تعظیم کنند و سپس برای مدتی بی‌حرکت بمانند و با تمرکز به حرکات خود ادامه دهند. همین موضوع به معنای افزایش خودتنظیمی در کودکان بیش فعال است.

در صورتی که کودکان بیش فعال به ورزش کاراته علاقه‌مند باشند و آن را ادامه دهند، شما به وضوح می‌توانید اثرات آن را بر روی کودک خود مشاهده کنید؛ چراکه کاراته ضمن اینکه به کودکان اعتماد به نفس می‌دهد، تمرکز کردن را نیز به آن‎‌ها می‌آموزد.

از سویی دیگر در ورزش کاراته فرد باید با نفر دوم به تمرین بپردازد و یاد بگیرد بدون آسیب زدن به طرف مقابل حرکات خود را اجرا کند. همین موضوع به مرور سبب می‌شود که کودکان بیش فعال پرخاشگری کمتری نسبت به گذشته داشته باشد.

5️⃣ ژیمناسیک

ورزش ژیمناستیک از جمله ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال است که با افزایش انعطاف‌پذیری و سرعت عمل در کودکان همراه می‌باشد. و آن‌ها را به انسان های چابک‌تری تبدیل می‌کند. تنها نکته‌ای که وجود دارد این است که ژیمناستیک در سنین کم‌تر از 9 سال سبب کوتاه ماندن قد می‌شود، چراکه به محل‌های رشد استخوانی فشار وارد کند. جالب است بدانید این ورزش در کودکان با سنین 9 سال به بعد نتیجه عکس دارد و سبب افزایش قد می‌گردد.

6️⃣ ایروبیک از ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال

تمامی ورزش‌های هوازی همچون ایروبیک، می‌تواند سبب سوزاندن انرژی‌های اضافی در کودکان بیش فعال شود و اثرات مثبتی را بر روی آن‌ها بگذارد. ایروبیک از جمله ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال است که سبب کارکرد بهتر مغز و بهبود تمرکز ذهنی در کودکان مبتلا به بیش فعالی می‌گردد.

آیا ورزش های تیمی برای کودکان بیش فعال مناسب هستند؟

از مزیت‌های ورزش‌های تیمی این است که روحیه همکاری و همدلی را در کودکان تقویت می‌کند و به تدریج سبب اجتماعی‌تر شدن آن‌ها می‌شود، اما برای کودکان بیش فعال چندان مناسب نیست.

بهترین ورزش‌ها برای کودکان بیش فعال ورزش‌هایی است که آن‌ها بتوانند طی آن تمرکز کنند. در ورزش‌های تیمی مربی نمی‌تواند بر روی یک شخص تمرکز داشته باشد، به همین دلیل برای کودکان بیش فعال چندان توصیه نمی‌شود.

لازم است پیرامون ورزش فوتبال که پیش‌تر اشاره کردیم برای کودکان بیش فعال مناسب است به این نکته اشاره کنیم که این ورزش به دلیل داشتن زمان استراحت کم و حرکت دائم بازیکنان، ضمن تیمی بودن ورزش، برای کودکان بیش فعال مناسب است.

کدام ورزش‌ها در بهبود بیش فعالی تاثیر کمی دارد؟

برخی ورزش‌ها همچون وزنه برداری، بولینگ، بیسبال و … به دلیل اینکه از ورزش‌های کم‌تحرک می‌باشند، برای کودکان بیش فعال چندان مناسب نیستند. پس ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال شامل ورزش هایی است که دارای تحرک هستند.

شما عزیزان می‌توانید برای اینکه به مسیر کودکتان جهت دهید و با انتخاب ورزش مناسب به او کمک کند تا در درمان بیش فعالی خود قدم بردارد، از مشاوره کودک نی نی مایند استفاده کنید.

ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال | چقدر باید فعالیت داشته باشند؟

برای این کودکان توصیه می‌شود که هر روز هفته به مدت حداقل یک ساعت به صورت مرتب ورزش نمایند. حتی اگر به پیاده روی علاقه دارد او را به پارک نزدیک محل تان ببرید. این گونه انرژی او تا حد زیادی تخلیه می‌شود.

سخن آخر

ما در این مقاله انواع ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال را نام بردیم. و گفتیم که بهتر است در ورزش های گروهی و یا آن هایی که تحرک کمی دارند فعالیت نورزد. ورزش های هوازی بسیار موثر هستند. اما شما باید به علاقه فرزندتان نیز توجه کنید. وادار کردن او به انجام ورزشی او را سرکش تر خواهد کرد. اگر در این باره با مشکلی مواجه شده اید حتما با شماره های درج شده جهت دریافت خدمات مشاوره کودک تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی یا حضوری از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آیا ورزش کردن به تنهایی می‌تواند سبب بهبودی کودکان بیش فعال شود؟

ورزش و یا بازی کردن می‌تواند به عنوان بخشی از روند درمان کودکان بیش فعال باشد؛ در کنار این موضوع نحوه برخورد والدین بسیار اهمیت دارد. بنابراین در صورتی که احساس می‌کنید در این زمینه نیازمند راهنمایی‌های بیشتری می‌باشید، می‌توانید از مشاوره تخصصی مرکز ذهن نو بهره ببرید.

کودکان بیش فعال باید روزانه چقدر ورزش کند؟

توصیه می‌شود کودکان بیش فعال روزانه و به طور منظم روزی یک ساعت ورزش کنند.

ورزش های مناسب کودکان بیش فعال کدامند؟

فوتبال ، شنا، جودو، ژیمناستیک، کاراته و…

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال



:: برچسب‌ها: ورزش های مناسب برای کودکان بیش فعال ,
:: بازدید از این مطلب : 180
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

تاثیر مواد شیمیایی در بارداری چیست؟ بسیاری از خانم ها به واسطه شغل یا شرایطی ممکن است از موادی مثل چسب، تینر، جرم گیر، وایتکس و دیگر مواد شوینده در بارداری استفاده کنند. مواد شوینده به دلیل داشتن مواد شیمیایی در ترکیب خود، می‌تواند خطراتی را برای سلامتی مادر و جنین در پی داشته باشد و احتمال بروز برخی ناهنجاری‌های مادرزادی را افزایش دهد.

از سویی دیگر نیز نمی‌توان بهداشت و پاکیزگی را نادیده گرفت. بنابراین آنچه که اهمیت دارد این است که بانوان باردار از مواد تمیزکننده به درستی استفاده کنند و یا برای انجام تمیزکاری‌های منزل از اطرافیان و همسر خود کمک بگیرند.

منبع: تاثیر مواد شیمیایی در بارداری

تاثیر مواد شیمیایی در بارداری

زنان باردار باید همانند دیگر زمان‌ها سعی می‌کنند مسئولیت‌های خود را انجام دهند و به عبارتی نمی‌توان آن‌ها را از هر کاری منع کرد و درخواست استراحت مطلق از آن‌ها داشت. چراکه ضمن اینکه انجام کارهای خانه بخشی از مسئولیت‌های بانوان است؛ می‌تواند زنان باردار را از مشغولیت‌های ذهنی که دارند نیز دور کند. فقط نکته‌ای که بانوان باردار در حین انجام کارهای خانه باید به آن توجه داشته باشند، این است که دقت بیشتری در انتخاب مواد شوینده داشته باشند.

در جواب تاثیر مواد شیمیایی در بارداری چیست می‌توان گفت اغلب شوینده‌هایی که در تمیزکاری خانه از آن‌ها استفاده می‌شود، دارای گازهای سمی هستند که سلامتی مادر باردار و جنین را تهدید می‌کنند. به همین دلیل پزشکان استفاده از جرم گیر، گازپاک‌کن، لوله بازکن، کف‌شوی، خوشبوکننده هوا، الکل و … را در دوران باردار غیرایمن می‌دانند.

از خطرناک‌ترین اقداماتی که زنان باردار می‌توانند انجام دهند، ترکیب دو ماده شوینده همچون وایتکس و جوهر لیمو می‌باشد. چراکه در اثر ترکیب این دو ماده گازی آزاد می‌شود که خیلی خطرناک است و دارای عوارض جبران ناپذیری برای مادر و جنین می‌باشد.

بنابراین توصیه می‌شود در دوران بارداری از مواد شوینده شیمیایی استفاده نکنید تا دچار عوارض آن نشوید. حتی اگر همسرتان برای تمیز کاری خانه از مواد شوینده استفاده می‌کند بهتر است شما در آن محل نباشید و در هوای سالم نفس بکشید.

عوارض استفاده از مواد شیمیایی در بارداری

همان‌طور که اشاره کردیم قرار گرفتن مادر باردار در برابر مواد شیمیایی، دارای عوارض بسیاری برای سلامتی او و فرزندش می‌باشد. در ادامه به عوارض قرار گرفتن مادر باردار در معرض مواد شیمایی پرداخته‌ایم.

 

1️⃣ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | کاهش اکسیژن رسانی به جنین

اگر مادر در معرض مواد شیمیایی قرار بگیرد، گازهای سمی از طریق تنفس وارد ریه‌های او می‌شود. تورم و التهاب ریوی مادر در تنفس و اکسیژن رسانی به جنین نیز اختلال ایجاد می‌کند. کمبود اکسیژن برای جنین بسیار خطر آفرین است و می‌تواند عوارض جبران‌ ناپذیری را در پی داشته باشد.

در توضیحی ساده‌تر وقتی مادر از مواد شوینده استفاده می‌کند، گاز حاصل از مواد شیمیایی وارد ریه‌های او می‌شود. ممکن است در اثر ورود این گازهای سمی به ریه مادر، لحظاتی اکسیژن به او نرسد. با کم شدن اکسیژن در خون مادر، جنین نیز اکسیژن کافی دریافت نخواهد کرد.

در صورتی که اکسیژن کافی به جنین نرسد، رشد سلول‌های مغز جنین دچار مشکل می‌شود و می‌تواند تاثیرات منفی بر روی رشد ذهن و هوش او داشته باشد.

 

2️⃣ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | ایجاد مشکلات ریوی در مادر

زمانی که بانوان باردار از مواد شوینده استفاده می‌کنند بخار حاصل از آن‌ها وارد ریه‌هایشان می‌شود. بخار حاصل از مواد شوینده سبب درگیر شدن مخاط و مسیرهای تنفسی‌شان می‌گردد.

در چنین حالتی ممکن است مادر باردار علائمی همچون حالت تهوع، تنگی نفس، سرفه و … را تجربه کند. علائم جدی ناشی از مسمومیت با گاز مواد شوینده شامل خلط گلو، ناراحتی‌ها و التهاب ریوی و تب و لرز می‌باشد.

بنابراین از تاثیر مواد شیمیایی در بارداری همچون جرم گیر می‌توان به ایجاد حالتی مشابه به آسم در مادران باردار اشاره کرد.

 

3️⃣ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | ایجاد مشکلات پوستی در مادر

برخی از شوینده‌ها همچون مایع ظرفشویی، مشکلات تنفسی را ایجاد نمی‌کند اما دارای تاثیرات منفی بر روی پوست مادران باردار می‌باشد.

پوست دست همواره در برابر آسیب ناشی از مواد شوینده قرار دارد اما از آنجایی که پوست طی دوران بارداری حساس‌تر و آسیب‌پذیرتر می‌شود، بیش از گذشته احتمال دارد در اثر قرار گرفتن در برابر مواد شوینده دچار آسیب شود. بنابراین توصیه می‌شود برای استفاده از مواد شوینده حتما از دستکش استفاده کنید.

استفاده از کدام مواد شیمیایی و شوینده در بارداری ممنوع است؟

توضیحاتی ارائه کردیم مبنی بر اینکه بهتر است بانوان باردار برای جلوگیری از بروز عوارض ناشی از مواد شیمایی موجود در مواد شوینده از آن‌ها استفاده نکنند. دلیل این موضوع این است که تقریبا تمامی مواد شوینده دارای ترکیباتی می‌باشند که برای سلامتی مادر و جنین خطرناک هستند. در ادامه به مهم‌ترین مواد شیمیایی موجود در این مواد شوینده اشاره کرده‌ایم:

 

❌ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | تریکلوزان

تریکلوزان در محصولات پاک کننده‌ای وجود دارد که دارای خاصیت آنتی باکتریال است. توصیه می‌شود در زمان خرید شوینده‌های خانگی و صابون‌ها در نظر داشته باشید که حاوی این ترکیب نباشد چراکه استشمام آن به وسیله مادر سبب می‌شود که در یکی از غددهای درون ریز اختلال ایجاد شده و بر روی رشد جسمی کودک تاثیرات منفی داشته باشد.

 

❌ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری |  فتالات

برای بهبود بوی تمامی پاک کننده‌ها و اسپری‌ها از ترکیبی به نام فتالات استفاده می‌شود. استشمام این ماده شیمیایی توسط مادر سبب تداخل هورمون‌های بدن می‌گردد و بر اساس تحقیقات صورت گرفته شده می‌تواند نقایصی را در دستگاه تناسلی کودک ایجاد کند.

 

❌ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | پارابن

می‌توان گفت تمام محصولات شوینده دارای پارابن هستند. هر چند ورود پارابن به بدن تقریبا کم خطر می‌باشد اما پس از ورود رفتاری مشابه با هورمون استروژن دارد و بهتر است در زمان بارداری استفاده نشود.

 

❌ تاثیر مواد شیمیایی در بارداری | گلیکول اترها

به منظور افزایش پاک کنندگی در تمیز کننده‌های شیشه و اجاق‌گازها در آن‌ها از ترکیبی به نام گلیکول اترها استفاده می‌گردد. این ماده شیمایی ضمن اینکه دارای تاثیرات منفی بر روی باروری انسان است، دارای تاثیرات سوء بر روی رشد شناختی جنین نیز می‌باشد.

 

❌ ذرات معلق در هوا

برخی مواد شوینده که به صورت اسپری مورد استفاده قرار می‌گیرند، بیشتر مواد شیمیایی را وارد هوا می‌کنند. از مضرات این نوع از مواد شوینده‌ این است که ذرات معلق از طریق هوا جابه‌جا می‌شوند و حتی اگر شما در اتاق دیگری باشید به شما می‌رسند و وارد دستگاه تنفسی‌تان می‌گردند. توصیه می‌شود استفاده از مواد شوینده که استفاده از آن به صورت اسپری کردن است را به حداقل برسانید.

جایگزین های مناسب مواد شیمیایی و شوینده در بارداری

اگر با وجود آگاهی از تاثیر مواد شیمیایی در بارداری می‌خواهید پاکیزگی و نظافت خانه را در دوران بارداری نیز رعایت کنید، می‌توانید به جای استفاده از مواد شوینده که دارای تاثیرات منفی برای شما و جنین‌تان می‌باشد از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  • سرکه و آب را داخل یک بطری با یکدیگر مخلوط کنید و از آن برای تمیز کردن سطوح و پنجره‌ها استفاده نمایید.
  • ترکیب جوش شیرین با آب نیز محلول خوبی به جای انواع سفیدکننده ها است.
  • برای ساختن یک محلول سفید کننده، جوش شیرین و آب را با یکدیگر ترکیب نمایید و برای تمیز کاری اجاق‌گاز، وان و سنگ توالت از آن استفاده کنید.
  • برای اینکه اطمینان داشته باشید مواد شوینده‌ای که خریداری کرده‌اید، برای شما و جنین‌تان ضرری ندارد سعی کنید از محصولاتی که به عنوان مواد شوینده سبز و سازگار با محیط زیست تولید می‌شوند، استفاده نمایید.
  • در صورتی که مجبور به استفاده از مواد شوینده و سفید کننده همچون وایتکس می‌باشید، سعی کنید آن را به نسبت یک به ده با آب مخلوط کنید.
  • در زمان استفاده از مواد شوینده حاوی مواد شیمیایی، هواکش را روشن کرده و مسیر عبور هوا را باز کنید.
  • بهتر است همواره از ماسک و دستکش در حین تمیز کاری با مواد شوینده شیمایی استفاده نمایید و ترجیحا لباس آستین بلند بپوشید تا پوستتان دچار آسیب نشود.

نکته بسیار مهمی که لازم است در ارتباط با تاثیر مواد شیمیایی در بارداری اشاره کنیم این است که هیچ گاه دو ماده شوینده را با یکدیگر ترکیب نکنید و اگر ملزم به استفاده از مواد شوینده حاوی مواد شیمایی می‌باشید آن‌ها را رقیق کنید.

 

سخن آخر

اگر از آن دسته خانم هایی هستید که برای تمیزی از مواد شوینده بسیار قوی استفاده می‌کنند؛ بهتر است در دوران بارداری کمی از این حساسیت های خود بکاهید. سلامت شما و جنین تان بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد. پس از انواع مواد شیمیایی و شوینده دوری کنید.

به خصوص آن هایی که دارای ترکیبات صنعتی هستند. و اگر شغل شما ایجاب می‌کرد که از این دست مواد استفاده کنید، توصیه می کنیم در دوران بارداری تا حد امکان شرایط شغلی تان را عوض کنید. برای مثال از صاحب کار خود بخواهید که در این بازه به شما بخش های دیگر را محول کند.

طبق مطالعات مختلف تاثیر مواد شیمیایی در بارداری بر روی جنین نمایان می شود. شما بعد از زایمان و حتی گاه در سال های بعد متوجه آثار آن خواهید شد. تاثیر مواد شیمیایی در بارداری به قدری خطرناک و مهم است که متخصص برخی از آن ها را ممنوع کرده‌اند.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر مواد شیمیایی در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند تماس حاصل نمایید.



:: برچسب‌ها: تاثیر مواد شیمیایی در بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

تنگی نفس در بارداری از جمله علائم شایع است. با اینکه این وضعیت معمولا طبیعی است، اما ممکن است تنگی نفس شما نشان دهنده وجود یک مشکل باشد. برای مثال، بیماری هایی مانند آسم، کم خونی می توانند موجب تنگی نفس در دوران بارداری بشوند. در این مقاله توضیح می دهیم که چرا تنگی نفس در دوران بارداری اتفاق می افتد و چه کاری می توانید در مورد آن انجام دهید. اگر در این زمینه مساله ای وجود دارد، حتما از خدمات مشاوره بارداری استفاده نمایید.

منبع: تنگی نفس در بارداری | علت و درمان نفس تنگی بارداری

تنگی نفس در بارداری

تنگی نفس اغلب در اوایل بارداری به دلیل افزایش سطح هورمون، و همچنین نیاز به اکسیژن بیشتر رخ می دهد. البته در اواخر بارداری با رشد جنین، این تنگی نفس می تواند بیشتر شود. چرا که کودک باعث فشار بر روی دیافراگم و ریه ها می شود. حتی اگر کودک شما به اندازه ای بزرگ نباشد که به ریه هایتان فشار وارد کند، ممکن است تنگی نفس را تجربه کنید.

علت تنگی نفس در بارداری چیست

تقریبا در هفته های آخر بارداری، جنین در حال رشد رحم را به دیافراگم فشار می دهد و در همین حین ریه های شما نیز فشرده می شوند. همه این ها باعث می شود که شما نتوانید با هر نفسی که می کشید، هوا وارد بدن خود کنید. اما این بدان معنا نیست که اکسیژن کمتری دریافت می کنید. در همین زمان که ظرفیت ریه شما به دلیل محدودیت فیزیکی رحم کاهش می یابد، در مغز شما مرکز تنفسی توسط هورمون پروستوژن تحریک می شود تا شما مجبور شوید نفس های آهسته تر بکشید. ( پروستوژن در دوران بارداری ترشح می شود)

ممکن است زمانی که کودک به عمق لگن می رود تا برای تولد آماده شود، تنگی نفس کمتری را تجربه کنید. به این خاطر که میزان فشار روی دیافراگم و ریه ها کمتر می شود. 

چگونه تنگی نفس در بارداری را کاهش دهیم

تنگی نفس در بارداری چیزی است که برای اکثر زنان باردار اتفاق می افتد. اما مواردی وجود دارد که اگر آن ها را رعایت کنید، می توانید سختی این وضعیت را به حداقل برسانید و راحت تر از قبل نفس بکشید. در ادامه برخی از مهم ترین آن ها را شرح داده ایم.

???? وضعیت بدنی مناسب داشته باشید

سعی کنید تا جایی که می توانید صاف بایستید و شانه های خود را به عقب متمایل کنید و سرتان را بالا نگه دارید. یک خط مستقیمی را تجسم کنید که جناغ شما را به سمت بالا متصل می کند تا قفسه سینه شما را بلند کند.

???? ورزش کنید

ورزش های هوازی در دوران بارداری، تنفس شما را بهبود می بخشد و سرعت نبض را نرمال می کند. البته هر برنامه ورزشی را که دنبال می کنید، باید تحت نظر پزشک متخصصتان باشد.

اگر به دنبال ورزشی مناسب هستید، تمرینات یوگای قبل از تولد کودک مناسب است. تنفس در تمرین یوگا نقش اساسی دارد و کشش اضافی می تواند وضعیت شما را بهبود ببخشد. بدین ترتیب فضای بیشتری برای تنفس به شما داده می شود.

???? به خودتان فشار نیاورید

اگر فکر می کنید بدنتان به استراحت نیاز دارد، پس استراحت کنید. دوران بارداری زمانی نیست که خیلی به خودتان فشار بیاورید. مهم است که در این دوران به محدودیت های بدن خود توجه ویژه ای داشته باشید.

چند پیشنهاد برای جلوگیری از تنگی نفس در بارداری

  • سیگار نکشید/ در معرض دود سیگار یا سایر دخانیات قرار نگیرید
  • از قرار گرفتن در معرض آلاینده ها و سموم محیطی خودداری کنید
  • از فیلترهای هوای داخل خانه استفاده کنید
  • وزن سالم را حفظ کنید
  • از یک رژیم غذایی مناسب، سرشار از آنتی اکسیدان پیروی کنید
  • یک برنامه ورزشی متوسط را دنبال کنید (سطح ورزش شما در سه ماه اول، دوم و سوم متفاوت است)
  • استراحت کافی داشته باشید
  • تنفس دیافراگمی را تمرین کنید

تنگی نفس و کم خونی

اگرچه تنگی نفس در بارداری ممکن است یک علامت طبیعی و ساده باشد، اما می تواند نشانه ای از یک بیماری باشد که لازم است به آن توجه کنید. خانم ها ممکن است بارداری را با کم خونی شروع کنند. این اختلال می تواند باعث احساس تنگی نفس در بارداری آن ها بشود که همچنین تأثیر زیادی بر روی جنین خواهد داشت. به طور کلی، کم خونی یعنی بدن شما اکسیژن کافی دریافت نمی کند. برخی از علائم کم خونی به شرح زیر است.

  • خستگی
  • ضعف
  • سرگیجه
  • سردرد
  • تنگی نفس

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

معمولا تنگی نفس در بارداری به صورت خفیف جای نگرانی ندارد و بر میزان اکسیژن دریافتی نوزاد تأثیر منفی نمی گذارد. اما اگر تنگی نفس شدت گرفت یا به طور کاملا ناگهانی اتفاق افتاد و بر روی عملکرتان تأثیر گذاشت، فورا به پزشک مراجعه کنید. همچنین شرایطی وجود دارند مانند بیماری های زمینه ای که در دوران بارداری ممکن است شدید تر و بدتر شوند. اگر تنگی نفس در بارداری شما با هر یک از علائم زیر همراه است، به پزشک خود اطلاع دهید.

  • ضربان نبض سریع
  • تپش قلب (ضربان قلب سریع و قوی)
  • احساس سرگیجه یا ضعف
  • حالت تهوع
  • درد قفسه سینه
  • سرفه طولانی/ خس خس سینه/ خون سرفه کردن
  • تب و لرز

سخن آخر

تنگی نفس در هفته دهم بارداری طبیعی است. تخمین زده می شود که حدود 70% از زنان باردار آن را تجربه می کنند. در اواخر بارداری، رشد رحم باعث می شود زنان باردار احساس تنگی نفس کنند. چراکه در این دوران، اندام های داخلی درحال فشار هستند و کودک فضای کمتری برای انبساط ریه ها باقی می گذارد.

بدیهی است که این مورد برای زمانی که شما به تازگی باردار شده اید صدق نمی کند. اگر هرگونه تغییر یا علائم غیر عادی بارداری را تجربه کرده اید، یا در مورد آن شک دارید فورا با پزشک خود صحبت کنید. با این کار در خصوص طبیعی یا غیر طبیعی بودن وضعیتی که دارید مطمئن تر خواهیدشد.

برای دریافت مشاوره در زمینه تنگی نفس در بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

 شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: تنگی نفس در بارداری | علت و درمان نفس تنگی بارداری



:: برچسب‌ها: تنگی نفس در بارداری | علت و درمان نفس تنگی بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 175
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

کودکان درونگرا رفتار و خصوصیات متفاوتی دارند که اگر والدین نتوانند رفتار مناسب با این ویژگی‌ها را درک کنند، حتما در روند تربیتی فرزندشان دچار سختی‌های زیادی خواهند شد.در اغلب موارد والدین از همان دوران طفولیت متوجه تفاوت‌های شخصیتی فرزندانشان می‌شوند، اما ممکن است متدهای یکسانی را در ارتباط با هر کدام از آن‌ها در نظر بگیرند. در حالی که هر کودکی با شخصیت منحصر به فرد خودش نیاز به رفتاری متفاوت دارد. بنابراین والدین علاوه بر حفظ تعادل و عدالت لازم است متوجه این تفاوت‌ها باشند و در هر سن متناسب با آن پاسخ دهند.

منبع: کودکان درونگرا | خصوصیات کودک درون گرا

کودکان درونگرا

بهتر است کودکان را به گل‌ها تشبیه کنیم. برخی از کودکان با توجه به تیپ شخصیتی‌ای که دارند مانند قاصدک هستند. یعنی می‌توانند با هر محیطی وفق پیدا کنند. برخی کودکان دیگر تیپ شخصیتی‌ای دارند که آن را به گل ارکیده تشبیه می‌کنیم. گل ارکیده به روی محل رشد خود حساس است. کودکان مشابه گل ارکیده معمولا از کودکان مشابه قاصدک بهتر عمل می‌کنند. این عملکرد بهتر در حیطه تحصیلی و روابط بین فردی آن‌ها نمایان می‌شود.

کودکان درونگرا برای اینکه قوای درونی خود را تجدید کنند تمایل دارند تا تنها باشند. رفتار این کودکان معمولا موجب نگرانی پدر و مادر در مورد سلامت آن‌ها می‌شود. کودکان درونگرا دیر جوش هستند، آن‌ها گروه دوستی محدودی دارند و در کودکی هم نهایتا با دو تا سه نفر همزمان بازی می‌کنند. این کودکان با خواندن و گوش دادن بهتر یاد می‌گیرند (برخلاف کودکان برونگرا که باید در فعالیت‌های کلاسی شرکت کنند تا بهتر یاد بگیرند).

تفاوت کودکان درونگرا با کودکی خجالتی

در ظاهر درونگرا بودن و خجالتی بودن شبیه به هم هستند. اما وقتی به عمق هر کدام نگاه کنیم می‌بینیم دو موضوع متفاوت هست. درونگراها از تنها بودن لذت می‌برند. آن‌ها وقتی زمان زیادی با دیگران می‌گذرانند از نظر احساسی خسته می‌شود. اما افراد خجالتی تمایلی به تنها بودن ندارند، از تنها بودن لذتی نمی‌برند اما از برقراری ارتباط با دیگران احساس وحشت می‌کنند.

به این مثال توجه کنید. فرض می‌کنیم دو کودک درون کلاس حضور دارند. یکی از آن‌ها درونگرا و دیگری خجالتی است. آن‌کودک درونگرا دوست دارد در کلاس بماند و به مطالعه کتاب بپردازد. او فکر می‌کند گذراندن وقت با دیگر بچه‌ها استرس زا است. در مقابل کودک خجالتی دوست دارد وارد جمع بشود اما چون از جمع می‌ترسد ترجیح می‌دهد در کلاس باقی بماند. کودک‌خجالتی از تنهایی‌اش ناراحت و درمانده است.

آیا درونگرایی کودک قابل درمان است؟

به بچه‌های خجالتی در جهت بیرون آمدن از دیوارهای امن‌شان می‌توان کمک کرد. اما کسی که درونگرا باشد و این ویژگی بخشی از وجودش باشد را نمی‌توان تغییر داد. درونگرایی یک بخش از وجود یک فرد و شخصیت اوست. درست مانند رنگ و و چشم که قابل تغییر نیستند، درونگرایی نیز قابل تغییر نیست و در نهاد فرد جا افتاده است.

کودکان درونگرا نسبت به اجتماع چه احساسی دارند؟

درونگراها خجالتی نیستند. در واقع بسیاری از آن‌ها توانایی اجتماعی عالی‌ای دارند. با این وجود فرد درونگرا بعد از داشتن ارتباط زیاد با دیگران احساس خستگی می‌کند. او نیاز دارد مدتی را در لاک خود باشد تا باتری احساسی‌اش شارژ بشود.

اگر در صدد تغییر کودک از درونگرایی به برونگرایی باشیم چه می‌شود؟

درست است که خجالتی بودن درمان می‌شود اما اگر تلاش کنید فرد درونگرا را به فردی برونگرا تبدیل کنید مشکلاتی در عزت نفس او به وجود می‌آورید. درونگراها می‌توانند راه‌های کنار آمدن با موقعیت‌های اجتماعی گوناگون را بیاموزند، اما برای همیشه درونگرا می‌مانند.

درمان کودکان درمانگرا

اولین چیزی که در ارتباط با کودکان درونگرا باید بدانیم این است که این ویژگی بیماری نیست که قابل درمان باشد. درونگرا بودن یک تیپ شخصیتی است که از بدو تولد در فرد شکل می‌گیرد. در نتیجه کودک درونگرای شما به کمک نیاز ندارد. اما برای اینکه خیال‌تان از صحت روانی کودک‌تان آسوده باشد می‌توانید نکاتی را رعایت کنید.

بهترین کاری که در حق فرزند خود می‌توانید بکنید این است که بدانید درونگرایی یک صفت شخصیتی عادی است. این موضوع را بپذیرید که کودک شما شخصیت اجتماعی فعالی ندارد. قرار نیست خانه شما همیشه پر از مهمان‌های رنگارنگ باشد. باید درک کنید که کودک شما دوستان نزدیک محدودی دارد. اگر این ویژگی‌های او را بپذیرید کمتر او را به انجام کاری که دوست ندارد مجبور می‌کنید.

اگر بعد از یک مهمانی جشن تولد، کودک‌تان خواست که تنها باشد از درخواست او تعجب نکنید. همچنین اگر شما از یک مهمانی به مهمانی دیگر بروید باعث می‌شود کودک تان دچار استرس شود. بزرگ کردن کودکی که این ویژگی رفتاری را دارد کمی سخت است. به خصوص برای والدینی که برون گرا باشند. اما لازم است بدانید که تنها چیزی که آنها نیاز دارند درک و عشق از سوی والدینشان است.

سخن آخر

تا به این جا متوجه شدیم که کودکان درونگرا مشکل خاصی ندارند. بلکه شخصیت آن ها به نحوی است که برخورد منحصر به فردی را می‌طلبد. البته درونگرایی شباهت زیادی با اختلالاتی مثل اوتیسم دارد. بنابراین با مشاهده نشانه ها باید به متخصص مراجعه کنید. متخصص کودک با بررسی های مختلف سلامت کودک را بررسی می‌کند. کودکان درونگرا مانند سایر گروه های سنی خود از سلامت کامل برخوردارند. اما اگر فرزندتان نیاز به آموزش ویژه داشته باشد، در طی این ارزیابی ها مشخص خواهد شد.

در صورتی که توانایی برقراری ارتباط با کودک درونگرای خود را ندارید و یا در مورد آموزش او دچار مشکل شده اید، حتما برای دریافت خدمات مشاوره کودک اقدام کنید. برای این کار کافی است با شماره های درج شده تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کودکان درونگرا می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

کودکان درونگرا را به چه کارهایی مجبور نکنیم؟

آن‌ها را به صحبت کردن، به حضور در اجتماع، به گفتن مسائل شخصی، به داشتن یک برنامه فشرده و غیره مجبور نکنید. بدانید که این ویژگی آن‌ها یک تیپ شخصیتی عادی است و بیماری نیست که جای نگرانی داشته باشد.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: کودکان درونگرا | خصوصیات کودک درون گرا



:: برچسب‌ها: کودکان درونگرا | خصوصیات کودک درون گرا ,
:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری دارای پیامدهای منفی زیادی است و می‌تواند خطراتی را برای سلامتی نوزاد در ابتدای تولد به دنبال داشته باشد. دود سیگار مواد شیمیایی خطرناکی همچون مونوکسید کربن، نیکوتین، قطران و چهارهزار مواد شیمیایی مضر دیگر تولید می‌شوند. که سبب به خطر افتادن سلامتی مادر و جنین می‌گردند.

به طور کلی مادران باردار برای اینکه بتوانند نوزاد سالمی را به دنیا آورند، باید مراقبت‌های قبل از بارداری داشته باشند که یکی از آن‌ها ترک سیگار و یا هرگونه مواد مخدر دیگر است. در صورتی که مادر باردار سیگار را ترک نکند در طی دوران حاملگی، سلامتی خود و فرزندش را به خطر می‌اندازد. درادامه به تاثیرات منفی سیگار و خطرات تهدید کننده آن می‌پردازیم.

تاثیر سیگار بر جنین | بارداری در خانم های سیگاری

خانم‌هایی که سیگاری هستند باید قبل از اقدام به بارداری، استعمال هر گونه دخانیات را کنار بگذارند و یا حداقل از تاثیر سیگار بر جنین شان اطلاعات کافی کسب کنند. چرا که ممکن است مصرف سیگار خود مانعی برای بارداری باشد. به طور کلی میزان ناباروری در افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است. تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری باعث سقط جنین خواهد شد.

مصرف تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری مخصوصا سه ماه اول برداری، جنین را به طور جدی به خطر می‌اندازد. و قبل از بارداری، ترک سیگار الویت دارد. لازم است بدانید حتی قرار گیری در معرض دود سیگار به اندازه اعتیاد به سیگار در بارداری خطرناک است و برای جنین مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. از سویی دیگر دود سیگار از عوامل سرطان‌زا در انسان شناخته می‌شود.

تاثیرات منفی سیگار بر جنین در دوران بارداری

همانطور که اشاره کردیم تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری، دارای تاثیرات منفی بر روی مادر و جنین می‌باشد. در ادامه قصد داریم به تاثیرات منفی سیگار بر جنین در دوران بارداری بپردازیم.

???? ناباروری

سیگار کشیدن خود مانعی برای بارداری است؛ به طوری که شاید افراد سیگاری نتوانند باردار شوند. همانطور که اشاره کوتاهی کردیم ناباروری در افراد سیگاری، دو برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری می‌باشد. بنابراین ناباروری یکی از مهم ترین تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری است

???? سقط جنین و مرده‌زایی

یکی از اثرات و تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری، سقط جنین است. خانم های سیگاری پس از بارداری ممکن است جنین خود را به صورت ناگهانی از دست بدهند. معمولا سقط جنین در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد؛ البته ممکن است این اتفاق حتی در 20 هفتگی (یا 4 تا 6 ماهگی) نیز اتفاق بیفتد.

???? بارداری خارج از رحم

سیگار حاوی نیکوتین است که خود می‌تواند سبب انقباص لوله‌های فالوپ شود. انقباض لوله‌های رحمی از حرکت جنین به داخل رحم جلوگیری می‎‌کند و در نهایت سبب حاملگی خارج از رحم می‌گردد. اثرات منفی و تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری را می‌توان بارداری خارج از رحم نام برد.

???? منقبض شدن جفت

یکی از اثرات منفی و تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری را می‌توان انقباض جفت نام برد. جنین در رحم مادر از طریق جفت تغذیه می‌کند و اکسیژن و مواد مغذی از این طریق به او می‌رسد. سیگار کشیدن در دوران بارداری باعث انقباض و یا کشیدگی جفت می‌شود. که در نهایت منجر به خونریزی می‌گردد. طبیعی است با به خطر افتادن جفت، تغذیه جنین نیز به خوبی صورت نمی‌گیرد و ممکن است در نهایت به مرگ مادر و فرزند ختم شود.

???? جفت سرراهی

جفت موجود در رحم با گذشت زمان به سمت بالای رحم حرکت کرده و رشد می‌کند که طی این رویه گردنه رحم آزاد باقی می‌ماند. استعمال سیگار در دوران بارداری سبب می‌شود که جفت در قسمت پایین رحم بماند و یا به سمت پایین حرکت کند. در صورت پایین ماندن جفت دهانه رحم بسته می‌شود و ممکن است سبب پارگی آن گردد.

از سویی دیگر جفت سرراهی رویه اکسیژن رسانی و مواد مغذی به جنین را نیز مختل می‌کند. به همین دلیل یکی از اثرات منفی و تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری را می‌توان جفت سر راهی نام برد.

???? زایمان زودرس

از دیگر مشکلاتی که تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری به همراه دارد، زایمان زودرس است. از سویی دیگر بر اثر مصرف سیگار و زایمان زودرس جنین در معرض آسیب‌های شنوایی، ناتوانی ذهنی، مشکلات یادگیری و رفتاری قرار می‌گیرد.

???? کم وزنی جنین

از دیگر تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری، وزن کم نوزاد در زمان تولد است. البته کم‌وزنی صرفا به معنای ضعیف و کوچک بودن نوزاد نیست بلکه می‌تواند مشکلات و ناتوانی‌هایی شامل تاخیر رشدی، فلج مغزی، اختلال بینایی و شنوایی و حتی مرگ ناگهانی نوزاد را نیز به دنبال داشته باشد.

???? نقص‌های هنگام تولد

از جمله مواردی که سبب تشدید بروز نقص‌های مادرزادی می‌شود، سیگار کشیدن در دوران بارداری است. تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری می‌تواند منجر به مشکلات قلبی در جنین شود و مانع از رشد و شکل‌گیری کامل قلب او گردد. معمولا نوزادانی که در چنین شرایطی به دنیا می‌آیند، دارای ضربان قلب نامنظم و یا افزایش ضربان قلب هستند. از دیگر نقایص احتمالی مادرزادی که در اثر مصرف سیگار به وجود می آید، شکاف کام است.

تاثیر دود غیرمستقیم سیگار در دوران بارداری

در برخی موارد نیز مادر باردار سیگاری نیست. اما در محیطی قرار دارد که در معرض دود سیگار است که اصطلاحا به آن دود دست دوم و یا دود محیطی گفته می‌شود. این دود حاصل از سوختن دخانیات و بازدم فرد مصرف کننده است. دود دسته دوم سیگار به مراتب بسیار خطرناک‌تر از مصرف سیگار توسط مادر برای جنین می‌باشد. تنفس در هوایی که دارای دود دسته دوم تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری، دارای پیامدهای خطرناکی به شرح موارد زیر است:

  • سقط جنین
  • مرده زایی
  • وزن کم نوزاد
  • بارداری خارج رحم
  • سندروم مرگ ناگهانی نوزاد
  • تولد نوزادی مبتلا به آلرژی، آسم، عفونت ریه و عفونت گوش

سیگار الکترونیکی و تاثیر آن بر بارداری

برخی از سیگارها با عنوان سیگار الکترونیکی شناخته می‌شوند و ترکیبات آن‌ها شامل نیکوتین، طعم دهنده‌ها و دیگر مواد شیمایی است. این سیگارها تقریبا ظاهری مشابه با سیگار معمولی دارند و به جای اینکه روشن شوند با باطری کار می‌کنند. طعم دهنده‌ها و نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی می‌تواند برای مادر و جنین خطرناک و مضر باشد. از نشانه‌های مسمومیت با نیکوتین ناشی از مصرف سیگارهای الکترونیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • سردرد
  • استفراغ
  • گرفتگی شکم
  • مشکلات تنفسی
  • ضربان قلب سریع یا آهسته
  • و …

راهکارهایی برای ترک و جلوگیری از تاثیر سیگار بر جنین

تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری را در این مقاله به طور کامل شرح داده‌ایم. اگر قصد دارید قبل از بارداری مصرف سیگار را ترک کنید تا از عوارض آن برای سلامتی خود و جنین تان در امان بمانید. به توصیه‌های زیر توجه داشته باشید.

  • در معرض دود سیگار افراد سیگاری قرار نگیرید.
  • سیگار و فندک را از دید خود دور کنید.
  • نوشیدنی‌های حاوی کافئین همچون قهوه و چای می‌تواند میل شما را به سیگار افزایش دهد. بنابراین نوشیدن آن‌ها را به حداقل برسانید.
  • از مصرف الکل خودداری کنید چراکه تمایل شما را برای مصرف سیگار بیشتر می‌کند.
  • زمان‌هایی که احساس می‌کنید تمایل به کشیدن سیگار دارید؛ خود را با گوش دادن به موسیقی سرگرم کنید.
  • از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که برای استعمال سیگار وسوسه می‌شوید، خودداری کنید.
  • سعی کنید در طول روز فعالیت‌های بیشتری داشته باشید تا برای کشیدن سیگار وسوسه نشوید.

پس از ترک سیگار، بدن زنان چه تغییری می‌کند؟

در صورتی که تصمیم خود را برای ترک سیگار بگیرید و اقدام به ترک آن کنید، بلافاصله پس از چند روز می‌توانید نشانه‌های ترک آن را در خود ببینید. ضربان قلب نوزاد شما به حالت عادی برمی‌گردد و خطر ابتلا به مشکلات تنفسی او کمتر می‌شود. ممکن است در روزهای ابتدایی کمی سرفه و سردرد داشته باشید و یا نتوانید به درستی تمرکز کنید؛ اما این علائم پس از چندین هفته به مرور از بین خواهند رفت.

آنچه که مشخص می‌باشد این است که تحمل پیامدهای ترک سیگار بسیار آسان‌تر از مشکلاتی می‌باشد که سیگار کشیدن در دوران بارداری ایجاد می‌کند. بنابراین سعی کنید زمان‌هایی که هوس استعمال سیگار را دارید؛ خود را با فعالیت‌هایی مشغول کنید تا عوارض کوتاه مدت ترک سیگار را پشت سر بگذارید. تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری آنقدری خطرناک است که برای سلامتی جنین آن را ترک کنید.

سخن آخر

برخی از مادران با وجود اطلاع از عوارض خطرناک سیگار برای سلامتی خود و جنین‌شان، اقدامی در جهت ترک سیگار انجام نمی‌دهند. اما تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری به قدری آسیب زا است که سلامت جنین را تهدید می‌کند. تنها راه در امان ماندن از عوارض ناشی از مصرف سیگار در دوران بارداری، ترک کامل آن می‌باشد.

حتی به مادران توصیه می‌شود که پس از زایمان نیز از مصرف سیگار و قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنند. و در جهت داشتن زندگی سالم برای خود و فرزندشان تلاش نمایند. در صورتی که شما نیز به استعمال سیگار اعتیاد دارید اما قصد بارداری نیز دارید، می‌توانید برای دریافت راهکارهای موثر متناسب با شرایط خودتان با مشاوران برتر کلینیک تخصصی نی نی مایند در ارتباط باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری می‌توانید در هر ساعت از روز از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354

جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری



:: برچسب‌ها: تاثیر سیگار بر جنین در دوران بارداری ,
:: بازدید از این مطلب : 181
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 4 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

آموزش دستشویی رفتن به کودک یکی از مراحل سخت تربیت برای بسیاری از پدر و مادرهاست. شاید بارها با این صحنه مواجه شده‌اید که فرزندتان دستشویی رفتن را فراموش می‌کند؛ نمی‌تواند خودش را تا رسیدن به دستشویی نگه دارد؛ یا بارها با او برای جدا شدن از پوشک درگیر شده باشید.

این‌ها شرایطی هستند که می‌تواند آموزش دستشویی رفتن به کودک را برای بعضی از والدین تبدیل به یک کابوس کند. با همه این سختی‌ها باید راه‌حلی برای شرایط پیش‌آمده پیدا کنید. به همین خاطر بهتر است اطلاعات‌تان را راجع به این موضوع و راهکارهایی که برای آموزش دستشویی رفتن وجود دارد، بالاتر ببرید.

منبع: آموزش دستشویی رفتن به کودک

آموزش دستشویی رفتن به کودک

آموزش دستشویی رفتن به کودک همراه با چالش های زیادی است. برای آموزش دستشویی رفتن به کودک باید صبر کافی داشته باشید. زمانی که کودک به سنین 2 تا 3 سالگی می‌رسد باید آموزش دستشویی رفتن به کودک آغاز شود. نحوه آموزش بسیار حائز اهمیت است و والدین باید از روش های روانشناسانه استفاده کنند. معمولا با آموزش های صحیح کودکان به راحتی آموزش می‌بینند که هنگام دستشویی داشتن اعلام کنند و جای خود را خیس نکنند. روش های زیادی جهت این آموزش وجود دارد که با کمک از روانشناس کودک می‌توانید بهره ببرید.

زمان مناسب برای آموزش دستشویی رفتن به کودک

اولین چیزی که برای آموزش دستشویی رفتن به کودک باید حواستان به آن باشد سن فرزندتان است. به‌طور میانگین بچه‌ها بین 18 تا 24 ماهگی این قدرت را پیدا می‌کنند که بدون استفاده از پوشک دستشویی کنند؛ معمولاً دختران زودتر به این توانایی می‌رسند و پسران نیاز به آموزش بیشتری دارند.

 

شرایط روحی و جسمی کودک را نیز در نظر بگیرید

یک نکته مهم را جهت آموزش دستشویی رفتن به کودک در نظر داشته باشید؛ همه کودکان در یک سن مشخص توانایی دستشویی رفتن را پیدا نمی‌کنند. بهتر است بیش از سن کودک به آمادگی جسمی و ذهنی آن‌ها برای این کار توجه داشته باشید. اما سؤال اینجاست که از کجا بفهمیم فرزندمان آمادگی شروع این آموزش را دارد؟ برای این کار بهتر است به نشانه‌های زیر توجه داشته باشید:

  • پوشک فرزند شما برای مدتی در حد دو ساعت تمیز می‌ماند.
  • فرزندتان راجع به ادرار و مدفوع چیزهایی می‌داند
  • در میان بازی یا هر فعالیت دیگری می‌بینید که کودک ناگهان با تردید متوقف می‌شود
  • از پوشیدن پوشک خسته می‌شوند و دوست دارند آن را دربیاورند
  • وقتی احساس دستشویی دارند یا پوشک‌شان را کثیف می‌کنند به شما می‌گویند
  • نسبت به اینکه دیگران به دستشویی می‌روند کنجکاو هستند
  • می‌توانند شلوار خود را پایین یا بالا بکشند

نشانه های آمادگی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک

زمان آموزش دستشویی رفتن به کودک در افراد مختلف متفاوت است. اما کودکان در سنین مختلف از خود علائمی نشان می‌دهند که زمان مناسب آموزش دستشویی رفتن را متوجه والدین می‌کنند. در ادامه به نشانه های کودکان اشاره کرده ایم.

  • کودک علاقه ای ندارد که پوشک بپوشد.
  • علاقه به مستقل شدن نشان می‌دهد.
  • مدت طولانی پوشک خود را کثیف نمی‌کند.

برنامه‌ریزی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک

آموزش دستشویی رفتن به کودک باید بر اساس برنامه ای منظم که از سوی روانشناس صورت گرفته است انجام شود. در این بخش از مقاله روش های برنامه ریزی برای آموزش دستشویی رفتن به کودک را توضیح داده ایم.

 

1️⃣ آموزش قدم‌به‌قدم

آموزش دستشویی رفتن به کودک سخت است. پس سعی کنید تا جایی که می‌توانید این کار را با صبوری و آرامش پیش ببرید. بهترین راه این است که دستشویی رفتن را به رفتارهای کوچک‌تر تقسیم کنید و هر بار روی آموزش قسمتی از این موضوع تأکید کنید. یادتان باشد که تا وقتی کودک یک مرحله را به‌خوبی یاد نگرفته سراغ مراحل دیگر آموزش نروید.

برای مثال برای آموزش دستشویی رفتن به کودک، در اولین قدم یک تشت کوچک برای کودک بخرید و از او بخواهید در طول روز زمانی روی آن بنشیند. بهتر است این کار را تبدیل به یک روال منظم کنید. مثلاً هرروز صبح وقتی فرزندتان از خواب بیدار می‌شود قبل از اینکه برای خوردن صبحانه بروید از او بخواهید زمانی را روی تشت بنشیند یا سعی کنید وقتی نشانه‌های ادرار یا مدفوع داشتن را در فرزندتان می‌بینید از او بپرسید که آیا می‌خواهد به دستشویی برود؟ با این کار شما به فرزندتان کمک می‌کنید تا متوجه احساسات بدنی خود بشود.

 

2️⃣ استفاده از جایزه‌ها

بهترین راه آموزش دستشویی رفتن به کودک این است که آن‌ها را تشویق کنید. در هر بخشی از آموزش توالت رفتن به کودک اگر فرزندتان کارش را درست انجام می‌دهد، او را تشویق کنید. لازم نیست برای تشویق حتماً از هدایا استفاده کنید. تشویق شما می‌تواند یک آفرین ساده یا تحسین کردن او در میان اطرافیان باشد.

 

3️⃣ آموزش با قصه و بازی

بچه‌ها به داستان‌ها و بازی‌ها تنها به‌عنوان یک سرگرمی نگاه نمی‌کنند. آن‌ها مسائل بسیاری را از این طریق یاد می‌گیرند. به همین خاطر یکی از راهکارها برای آموزش دستشویی رفتن به کودک این است که از قصه‌ها یا اسباب‌بازی‌هایی با این محتوا برای او استفاده کنید.

 

4️⃣تهیه صندلی مخصوص

برای آموزش دستشویی رفتن به کودک تهیه صندلی نیز راهکار فوق العاده ای است. کودک زمانی که صندلی مخصوص دارد بسیار مشتاق می‌شود که روی صندلی بنشیند. مخصوصا اگر صندلی طبق سلیقه او خریداری شده باشد. با کمک صندلی مخصوص آموزش ارتباطات اولیه کودک با توالت رفتن شکل می‌گیرد.

 

5️⃣ پوشک کودک را باز کنید

زمانی که برای آموزش دستشویی رفتن به کودک اقدام می‌کنید. بهتر است دمای مناسبی را برای باز گذاشتن پوشک انتخاب کنید. با این کار کودک نیاز به توالت رفتن را به زبان می‌آورد.

 

6️⃣زمان دقیق مشخص کنید

اگر برای آموزش دستشویی رفتن به کودک اقدام کرده اید، زمان های مشخصی کودک را به توالت ببرید. کودک به تدریج به این ساعت ها عادت خواهد کرد و راس ساعت نیاز به توالت پیدا می‌کند.

آموزش دستشویی رفتن به کودک نحوه برخورد والدین

آموزش دستشویی رفتن به کودک باید با صبر و حوصله والیدن همراه باشد. نحوه برخورد والدین در این آموزش بسیار حائز اهمیت است. در ادامه نحوه برخورد والدین را توضیح داده ایم.

 

???? صبور باشید

دستشویی رفتن مستقل توانایی است که یادگیری آن زمان زیادی می‌خواهد. بهتر است در آموزش دستشویی رفتن به کودک صبور باشید. گاهی اوقات آن‌ها به شما نشان می‌دهند که همه‌چیز را به‌خوبی یاد گرفته‌اند اما در دفعه بعدی مجدداً نمی‌توانند از دانسته‌هایشان استفاده کنند. در این شرایط سعی کنید صبورانه و باحوصله به کودک آموزش دهید. هرگز به خاطر ناتوانی در نگه داشتن ادرار و مدفوع با فرزندتان تند برخورد نکنید؛ یا آن‌ها را با دیگران مقایسه نکنید. این کار باعث می‌شود کودک دچار احساس خجالت و شرم شود؛ به‌علاوه توانایی او برای یادگیری را هم به تأخیر خواهد انداخت.

 

???? یادآوری کنید

سعی کنید در طول روز بعضی مواقع فرزندتان را به دستشویی ببرید. یا از او بپرسید که آیا نیازی برای رفتن به توالت دارد یا خیر؟ وقتی به دستشویی می‌روید برای 3 تا 5 دقیقه به کودک زمان بدهید و اگر دفع وجود نداشت از او بخواهید لباس‌هایش را بپوشد و بیرون بیاید. برای آموزش دستشویی رفتن به کودک نیاز به یادآوری الزامی است.

 

???? به نشانه‌ها توجه داشته باشید

به رفتار فرزندتان دقت کنید و ببینید قبل از دستشویی رفتن او چه رفتارهایی دارد؟ برای مثال بیشتر کودکان تحرک‌شان بیشتر می‌شود؛ یا ممکن است ببینید که کودک اندام تناسلی خود را لمس می‌کند. برای آموزش دستشویی رفتن به کودک بهتر است به این نشانه‌ها توجه کنید. این‌ها به شما خبر می‌دهند که چه زمان‌هایی بهتر است راجع به این موضوع با فرزندتان صحبت کنید.

در این شرایط دستشویی رفتن را آموزش ندهید

روانشناسان معتقدند آموزش دستشویی رفتن به کودک باید در زمان‌هایی اتفاق بیافتد که جریان زندگی کودک طبیعی و عادی است. به همین خاطر بهتر است در این شرایط آموزش توالت رفتن را کنار بگذارید:

  • در زمان مسافرت
  • هنگامی‌که خواهر یا برادر کودک قرار است به دنیا بیاید
  • زمانی که محل خواب کودک را عوض می‌کنید
  • تغییر محیط زندگی
  • هنگامی‌که کودک بیمار است و به‌خصوص زمانی که اسهال یکی از نشانه‌های بیماری است
 

چه زمانی از روانشناس کمک بگیریم

گاهی اوقات آموزش دستشویی رفتن به کودک تبدیل به یک دغدغه اساسی می‌شود. ممکن است فرزندتان برخلاف اینکه سنش بالا رفته هنوز توانایی دستشویی رفتن مستقلانه را پیدا نکرده باشد؛ بعضی‌اوقات هم کودکان برای لجبازی با والدین ادرار و مدفوع خود را بیش‌ازحد نگه می‌دارند. درگیری والدین و کودک راجع به این موضوع باعث مشکلات بسیار دیگری هم می‌شود. به همین خاطر اگر به هر دلیلی درزمینهٔ آموزش توالت رفتن به کودک دچار مشکل شده‌اید بهتر است از یک مشاور کودک در این زمینه کمک بگیرید.

 

کلام آخر

آموزش دستشویی رفتن به کودک از سن 2 تا 3 سالگی آغاز می‌شود. اما در همه افراد به گونه های متفاوت است. کودکان معمولا خودشان نشانه هایی جهت آموزش نشان می‌دهند که باید والدین به آن دقت کنند. برای آگاهی از روش های آموزش دستشویی رفتن به کودک از روانشناس کودک کمک بگیرید. مرکز مشاوره ذهن نو به صورت حضوری، آنلاین و تلفنی به مراجعان خدمات ارائه می‎دهد. برای‌کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه آموزش دستشویی رفتن به کودک می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان کلینیک تخصصی نی نی مایند تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

آموزش توالت رفتن به کودک را باید از چه سنی شروع کرد؟

به‌طورکلی کودکان از سنین 18 تا 24 ماهگی آمادگی یادگیری این موضوع را دارند. اما بهتر است برای شروع آموزش به توانایی‌های جسمی و روانی فرزند خود توجه داشته باشید.

آموزش دستشویی رفتن به کودک را چطور شروع کنم؟

اگر احساس می‌کنید فرزندتان برای این کار آماده است، به‌صورت منظم زمان‌هایی را برای رفتن به دستشویی اختصاص بدهید. برای فرزندتان راجع به دستشویی رفتن مستقل قصه بخوانید و بازی‌هایی با این موضوع انجام دهید.



:: برچسب‌ها: آموزش دستشویی رفتن به کودک ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

اسباب بازی مناسب کودک متناسب با سن او متفاوت است. اهمیت بازی برای رشد و یادگیری کودکان به قدری است که فقدان بازی موجب عدم رشد شناختی و ادراکی او خواهد شد. کودک به واسطه بازی به تفکر درباره محیط پیرامون خویش می‌پردازد و نقش‌های مختلفی را در حین بازی ایفا می‌کند.

بازی این فرصت را به کودکان می‌بخشد تا به خواسته‌ها و آرزوهای دست نیافتنی خود در دنیای واقعی برسند و آن گونه که می‌خواهد عمل کنند. از آنجایی که انتخاب اسباب بازی متناسب با سن کودک تاثیر بسیار زیادی در پرورش هوش و خلاقیت او دارد، در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان دلبندتان نیاز است، اشاره کرده‌ایم.

منبع: اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

اسباب بازی مناسب کودک

حتما وقتی قصد خرید جنسی برای کودک تان را دارید، متوجه گروه بندی سنی آن ها شده اید. اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال علاوه بر متناسب بودن آن با درک کودک، باید از نظر حفظ سلامت و بهداشت نیز مورد تایید باشند. همچنین اسباب بازی ها نقش پررنگی در پرورش هوش کودکان دارند. آن‌ها به واسطه این عروسک ها محیط خود را می‌شناسند و انواع مهارت های لازم برای زندگی را یاد می‌گیرند.

همچنین اسباب بازی مناسب کودک که مورد پسند او نیز باشد، می‌تواند راهی برای برقراری ارتباط با او باشد. والدین با کمک اسباب بازی های کودک به او مفاهیم مختلف مثل همدلی، شجاعت، مهربانی، زندگی و …. را آموزش می‌دهند. شما با کمک متخصصین کودک می‌توانید در این زمینه بهترین روند تربیتی را داشته باشید.

انتخاب اسباب بازی مناسب کودک دو ساله و زیر دو سال

  • کودکان زیر دو سال توانایی قدم برداشتن به تنهایی را دارند و حین راه رفتن اسبالب بازی های خود را به دنبال خویش می‌کشند.
  • مهارت ضربه زدن به توپ را پیدا می‌کند.
  • قادر به استفاده بیشتری از انگشتان دست و پا خواهد بود
  • از بازی قایم موشک لذت می‌برد و به همین دلیل می‌تواند اشیایی را که در چند لایه پنهان کرده‌اید را پیدا کند.
  • نام اجزای بدن خود را می‌شناسد
  • قادر به اجرای دستور العمل‌های ساده خواهد بود.

با توجه به ویژگی‌های فوق می‌توانید اسباب بازی هایی را تهیه کنید که این مهارت‌ها را تقویت بخشند و به کودک کمک کنند رشد بیشتری داشته باشد. 

 

اسباب بازی مناسب کودک از تولد تا 6 ماهگی

  • در این دوران استفاده از جغجغه‌های رنگی و روشن برای کودک به منظور بالارفتن دقت بینایی و شنوایی مناسب است.
  • استفاده از اسباب بازی‌های آویزان بالای تخت کودک می‌تواند سبب افزایش مهارت‌های حرکتی او بشود زیرا سعی می‌کند آن‌ها را بگیرد و دست و پای خود را به این هدف تکان می‌دهد.
  • به دلیل اینکه کودک به دنبال اکتشاف دهان خود است هر چیزی را در دهان می‌برد، به همین دلیل از خرید اسباب بازی‌های ریز و کوچک که ممکن است خطر خفگی داشته باشند، اجتناب کنید (چون کودک شما کوچک است و توانایی تشخیص مواد خوردنی از اشیای مختلف را ندارد، ممکن است همه چیز را به دهان ببرد و ببلعد)
 

اسباب بازی مناسب کودک از 6 تا 12 ماهگی

  • استفاده از اسباب بازی هایی که قابلیت باز و بسته شدن دارند برای کودکان در این سنین جالب است.
  • به دلیل اینکه کودک توانایی راه رفتن را پیدا کرده است استفاده از اسباب بازی هایی همچون ماشین که به دنبال او کشیده می‌شود برایش لذت بخش است.
  • اسباب بازی هایی همچون طبل که به واسطه ضربه زدن، صدا ایجاد می‌کنند برای کودک لذت بخش است.
  • کتاب‌های حاوی عکس‌های رنگی و کلمات ساده به توانایی صحبت کردن کودک کمک می‌کنند.

ویژگی های اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

  • وزن و ظاهر اسباب بازی متناسب با جثه کودک باشد.
  • قابل شستشو باشد
  • بهتر است جنس اسباب بازی به گونه ای انتخاب شود که در مقابل شعله و حریق مقاومت داشته باشد.
  • اسباب بازی های آهنگین باید دارای صوت ملایم باشند چرا که اسباب بازی های پر سر و صدا برای کودک آزار دهنده هستند.
  • در ساخت وسایل اسباب بازی از مواد سمی استفاده نشده باشد

بهترین انواع اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

توپ های رنگی: کودکان نوپا دوست دارند اشیا را تعقیب کنند. به همین دلیل برای آن‌ها بسیار لذت بخش خواهد بود اگر توپ‌های رنگ در اختیار داشته باشند و به آن‌ها ضربه بزنند یا به دنبال توپ‌ها حرکت کنند.

ساخت پازل: تکمیل پازل‌ها و ساخت یک چیز جدید برای کودک بسیار هیجان انگیز است، ضمن اینکه توانایی ذهنی او را بسیار گسترش می‌دهد. متناسب با سن کودک و میزان فهم او می‌توان از پازل‌های ساده تا نسبتا پیچیده استفاده نمایید.

بازی با موانع کوچک و بزرگ: به منظور پرورش مهارت‌های حرکتی کودک و کسب توانایی بالا بردن پاها می‌توان موانع کوچک را در مسیر حرکت کودک قرار داد تا یاد بگیرد چگونه از روی آن‌ها رد شود و مسیر خود را دنبال کند. به مرور زمان می‌توان اندازه موانع را کمی بزرگتر تعیین نمایید.

بازی با اعداد و رنگ ها: به جهت حفظ تمرکز کودک می‌بایست چند اسباب بازی با رنگ‌های محدود در اختیار کودک گذاشته شود تا هم با کاربرد درست آن‌ها آشنا شود و هم نام رنگ‌هایی را که به او نشان می‌دهید یاد بگیرد. این نکته درمورد شمارش اعداد هم صدق می‌کند. اسباب بازی‌هایی وجود دارند که به کودک کمک می‌کنند شمارش اعداد را یاد بگیرند. در ابتدا از اعداد اشکال شمارشی محدود استفاده کنید.

 

کودکان و محدودیت استفاده از تبلت و موبایل

کودک در مرحله بسیار حساسی از رشد قرار دارد. در این دوران نیاز به فعالیت‌های فیزیکی و رشد توانایی‌های حسی در او دیده می‌شود به همین دلیل نباید آن‌ها را در معرض استفاده از وسایلی قرار داد که سبب درک منفعلانه در وی می‌شود. استفاده از تبلت و موبایل را به زمان‌های آینده موکول نمایید چرا که اگر در دسترس زود هنگام قرار بگیرند فرصت رشد سالم را از کودک شما سلب می‌کنند.

 

سخن آخر

این روزها تنوع زیادی برای خرید اسباب بازی ها وجود دارد. اما شما باید اطلاعات کافی نسبت به نیازها و توانایی های نوزادتان داشته باشید. آن وقت می‌توانید اسباب بازی مناسب کودک خود را بیابید. در این بین بهتر است به کیفیت و جنس عروسک ها نیز توجه کنید. کودک زیر دوسال شما حتی از طرف عروسک ها و اسباب بازی هایش در خطر است. پس حتما از ایمن بودن آن ها برای فرزند خردسال تان مطمئن بشوید. متخصصین روانشناسی به شما در این زمینه راهنمایی های لازم را اراده می‌دهند. برای کسب اطلاعات کافی در این زمینه کافی است با شماره های درج شده تماس گرفته و خدمات مشاوره دریافت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر اسباب بازی مناسب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اهمیت اسباب بازی مناسب کودک در چیست؟

بازی کردن این فرصت را به کودکان می‌بخشد تا به خواسته‌ها و آرزوهای دست نیافتنی خود در دنیای واقعی برسند و آن گونه که می‌خواهد عمل کند. کودکان در سنین مختلف، متناسب با توانایی رشدی خود نیازمند اسباب بازی‌های خاصی هستند.
به طور مثال وقتی کودک به ماه 18 زندگی وارد می‌شود توانایی تخیل را کسب می‌کند و به دنبال آن نیازمند به کارگیری اسباب و وسایل در بازی‌های خود می‌شود.

بهترین اسباب بازی مناسب کودک کدامند؟

توپ‌های رنگی، ساخت پازل، بازی با موانع کوچک و بزرگ، بازی با اعداد و رنگ‌ها را می توان از اسباب بازی‌های مناسب کودکان دانست که هم خلاقیت و تمرکز کودک را افزایش می‌دهد و هم برای او جذاب است.



:: برچسب‌ها: اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال ,
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 فروردين 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نینی مایند

اسباب بازی مناسب کودک متناسب با سن او متفاوت است. اهمیت بازی برای رشد و یادگیری کودکان به قدری است که فقدان بازی موجب عدم رشد شناختی و ادراکی او خواهد شد. کودک به واسطه بازی به تفکر درباره محیط پیرامون خویش می‌پردازد و نقش‌های مختلفی را در حین بازی ایفا می‌کند.

بازی این فرصت را به کودکان می‌بخشد تا به خواسته‌ها و آرزوهای دست نیافتنی خود در دنیای واقعی برسند و آن گونه که می‌خواهد عمل کنند. از آنجایی که انتخاب اسباب بازی متناسب با سن کودک تاثیر بسیار زیادی در پرورش هوش و خلاقیت او دارد، در ادامه به مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید اسباب بازی برای کودکان دلبندتان نیاز است، اشاره کرده‌ایم.

منبع: اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

اسباب بازی مناسب کودک

حتما وقتی قصد خرید جنسی برای کودک تان را دارید، متوجه گروه بندی سنی آن ها شده اید. اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال علاوه بر متناسب بودن آن با درک کودک، باید از نظر حفظ سلامت و بهداشت نیز مورد تایید باشند. همچنین اسباب بازی ها نقش پررنگی در پرورش هوش کودکان دارند. آن‌ها به واسطه این عروسک ها محیط خود را می‌شناسند و انواع مهارت های لازم برای زندگی را یاد می‌گیرند.

همچنین اسباب بازی مناسب کودک که مورد پسند او نیز باشد، می‌تواند راهی برای برقراری ارتباط با او باشد. والدین با کمک اسباب بازی های کودک به او مفاهیم مختلف مثل همدلی، شجاعت، مهربانی، زندگی و …. را آموزش می‌دهند. شما با کمک متخصصین کودک می‌توانید در این زمینه بهترین روند تربیتی را داشته باشید.

انتخاب اسباب بازی مناسب کودک دو ساله و زیر دو سال

  • کودکان زیر دو سال توانایی قدم برداشتن به تنهایی را دارند و حین راه رفتن اسبالب بازی های خود را به دنبال خویش می‌کشند.
  • مهارت ضربه زدن به توپ را پیدا می‌کند.
  • قادر به استفاده بیشتری از انگشتان دست و پا خواهد بود
  • از بازی قایم موشک لذت می‌برد و به همین دلیل می‌تواند اشیایی را که در چند لایه پنهان کرده‌اید را پیدا کند.
  • نام اجزای بدن خود را می‌شناسد
  • قادر به اجرای دستور العمل‌های ساده خواهد بود.

با توجه به ویژگی‌های فوق می‌توانید اسباب بازی هایی را تهیه کنید که این مهارت‌ها را تقویت بخشند و به کودک کمک کنند رشد بیشتری داشته باشد. 

 

اسباب بازی مناسب کودک از تولد تا 6 ماهگی

  • در این دوران استفاده از جغجغه‌های رنگی و روشن برای کودک به منظور بالارفتن دقت بینایی و شنوایی مناسب است.
  • استفاده از اسباب بازی‌های آویزان بالای تخت کودک می‌تواند سبب افزایش مهارت‌های حرکتی او بشود زیرا سعی می‌کند آن‌ها را بگیرد و دست و پای خود را به این هدف تکان می‌دهد.
  • به دلیل اینکه کودک به دنبال اکتشاف دهان خود است هر چیزی را در دهان می‌برد، به همین دلیل از خرید اسباب بازی‌های ریز و کوچک که ممکن است خطر خفگی داشته باشند، اجتناب کنید (چون کودک شما کوچک است و توانایی تشخیص مواد خوردنی از اشیای مختلف را ندارد، ممکن است همه چیز را به دهان ببرد و ببلعد)
 

اسباب بازی مناسب کودک از 6 تا 12 ماهگی

  • استفاده از اسباب بازی هایی که قابلیت باز و بسته شدن دارند برای کودکان در این سنین جالب است.
  • به دلیل اینکه کودک توانایی راه رفتن را پیدا کرده است استفاده از اسباب بازی هایی همچون ماشین که به دنبال او کشیده می‌شود برایش لذت بخش است.
  • اسباب بازی هایی همچون طبل که به واسطه ضربه زدن، صدا ایجاد می‌کنند برای کودک لذت بخش است.
  • کتاب‌های حاوی عکس‌های رنگی و کلمات ساده به توانایی صحبت کردن کودک کمک می‌کنند.

ویژگی های اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

  • وزن و ظاهر اسباب بازی متناسب با جثه کودک باشد.
  • قابل شستشو باشد
  • بهتر است جنس اسباب بازی به گونه ای انتخاب شود که در مقابل شعله و حریق مقاومت داشته باشد.
  • اسباب بازی های آهنگین باید دارای صوت ملایم باشند چرا که اسباب بازی های پر سر و صدا برای کودک آزار دهنده هستند.
  • در ساخت وسایل اسباب بازی از مواد سمی استفاده نشده باشد

بهترین انواع اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال

توپ های رنگی: کودکان نوپا دوست دارند اشیا را تعقیب کنند. به همین دلیل برای آن‌ها بسیار لذت بخش خواهد بود اگر توپ‌های رنگ در اختیار داشته باشند و به آن‌ها ضربه بزنند یا به دنبال توپ‌ها حرکت کنند.

ساخت پازل: تکمیل پازل‌ها و ساخت یک چیز جدید برای کودک بسیار هیجان انگیز است، ضمن اینکه توانایی ذهنی او را بسیار گسترش می‌دهد. متناسب با سن کودک و میزان فهم او می‌توان از پازل‌های ساده تا نسبتا پیچیده استفاده نمایید.

بازی با موانع کوچک و بزرگ: به منظور پرورش مهارت‌های حرکتی کودک و کسب توانایی بالا بردن پاها می‌توان موانع کوچک را در مسیر حرکت کودک قرار داد تا یاد بگیرد چگونه از روی آن‌ها رد شود و مسیر خود را دنبال کند. به مرور زمان می‌توان اندازه موانع را کمی بزرگتر تعیین نمایید.

بازی با اعداد و رنگ ها: به جهت حفظ تمرکز کودک می‌بایست چند اسباب بازی با رنگ‌های محدود در اختیار کودک گذاشته شود تا هم با کاربرد درست آن‌ها آشنا شود و هم نام رنگ‌هایی را که به او نشان می‌دهید یاد بگیرد. این نکته درمورد شمارش اعداد هم صدق می‌کند. اسباب بازی‌هایی وجود دارند که به کودک کمک می‌کنند شمارش اعداد را یاد بگیرند. در ابتدا از اعداد اشکال شمارشی محدود استفاده کنید.

 

کودکان و محدودیت استفاده از تبلت و موبایل

کودک در مرحله بسیار حساسی از رشد قرار دارد. در این دوران نیاز به فعالیت‌های فیزیکی و رشد توانایی‌های حسی در او دیده می‌شود به همین دلیل نباید آن‌ها را در معرض استفاده از وسایلی قرار داد که سبب درک منفعلانه در وی می‌شود. استفاده از تبلت و موبایل را به زمان‌های آینده موکول نمایید چرا که اگر در دسترس زود هنگام قرار بگیرند فرصت رشد سالم را از کودک شما سلب می‌کنند.

 

سخن آخر

این روزها تنوع زیادی برای خرید اسباب بازی ها وجود دارد. اما شما باید اطلاعات کافی نسبت به نیازها و توانایی های نوزادتان داشته باشید. آن وقت می‌توانید اسباب بازی مناسب کودک خود را بیابید. در این بین بهتر است به کیفیت و جنس عروسک ها نیز توجه کنید. کودک زیر دوسال شما حتی از طرف عروسک ها و اسباب بازی هایش در خطر است. پس حتما از ایمن بودن آن ها برای فرزند خردسال تان مطمئن بشوید. متخصصین روانشناسی به شما در این زمینه راهنمایی های لازم را اراده می‌دهند. برای کسب اطلاعات کافی در این زمینه کافی است با شماره های درج شده تماس گرفته و خدمات مشاوره دریافت نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تاثیر اسباب بازی مناسب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی کودک نی نی مایند از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

اهمیت اسباب بازی مناسب کودک در چیست؟

بازی کردن این فرصت را به کودکان می‌بخشد تا به خواسته‌ها و آرزوهای دست نیافتنی خود در دنیای واقعی برسند و آن گونه که می‌خواهد عمل کند. کودکان در سنین مختلف، متناسب با توانایی رشدی خود نیازمند اسباب بازی‌های خاصی هستند.
به طور مثال وقتی کودک به ماه 18 زندگی وارد می‌شود توانایی تخیل را کسب می‌کند و به دنبال آن نیازمند به کارگیری اسباب و وسایل در بازی‌های خود می‌شود.

بهترین اسباب بازی مناسب کودک کدامند؟

توپ‌های رنگی، ساخت پازل، بازی با موانع کوچک و بزرگ، بازی با اعداد و رنگ‌ها را می توان از اسباب بازی‌های مناسب کودکان دانست که هم خلاقیت و تمرکز کودک را افزایش می‌دهد و هم برای او جذاب است.



:: برچسب‌ها: اسباب بازی مناسب کودک زیر دو سال ,
:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 فروردين 1402 | نظرات ()